2012年3月24日星期六

[BD]逆戰小評


好耐無睇過一套咁出色嘅港產片,雖然有唔少反駁位,不過睇得出好用心嘅制作。戲中有唔少大型鬧巿飛車追遂同槍戰場面,令Anthony想起以前嘅最佳拍檔系列,可惜嘅係所有場面都唔係香港取景,唔通香港呢個國際大都會真係忙到唔可以畀少少時間封路去就電影業拍一啲咁大型嘅場面咩?

兩個鐘內都無乜悶場,至於聲畫都達一流級數,畫面偏高對比帶有沉重嘅感覺,而聲效啱晒愛爆機嘅朋友,大量槍戰爆炸場面,動態同量感都十足,但唔會好似一般港產片咁一味得個低頻,絶對可以用嚟做試機碟。

Anthony誠意推介!

沒有留言:

發佈留言

澳門Benson兄的Optoma UHC68

(本文的所有相片由Benson兄提供,特此感謝!) 認識Benson兄是因為早年他購入JVC投影機後對影像調校有甚感興趣而在Whatsapp中和他交流了不少新資訊和知識。 當日是應Benson兄的邀請過江到澳門為他新購入的Optoma UHC68作出調校,今次是第二...