2016年7月19日星期二

第一隻Ultra HD Blu-ray: Batman v Superman: Dawn of Justice入手


廢話唔講,$285入手Ultra HD + Blu-ray唔算太貴,話晒都係新制式,但要留意UHD+Blu-ray的版本中,Blu-ray只收錄了Theatrical Version,而UHD只收錄了Ultimate Edition,而兩者都有親切嘅粵語字幕同Dolby Atmos聲軌,有興趣買的朋友記得揀啱版本了。




升級目標: Ultra HD Blu-ray Disc > Ultra HD Blu-ray Player> Ultra HD Projector.....加油!!!

-全文完-



沒有留言:

發佈留言

新Test Pattern Generator SpectraCal VideoForge Pro入手

今年年頭為影像調校器材和軟件大升級,當時選擇入手AccuPel DGA-6000 Ultra而放棄新晉人氣品牌Murideo 的Six-G 呢? 主要原因當時 CalMAN的user guide 指出Six-G在HDR或BT2020的模式下必須要以RGB Limited輸出,因S...