2011年8月3日星期三

可Chok隱藏歌的趙學而隻新碟Trinity


見網上熱烈討論呢隻趙學而新碟,話啲錄音好好,而啲歌又啱聽,雖然知道呢隻碟係8月尾推出Blu-ray Prue Audio版本,但實在忍唔住,最後買咗隻HQCD版頂住先。

而呢隻碟有少少特別,就係有隱藏歌,隻碟背印碟有10首歌,其實當第10首歌完咗之後3分鐘度有第11首歌,好似打爆機睇Credit後重有得玩一樣,但留意第10同11首歌係同放在第10 cut度。

呢隻碟全部係翻唱廣東歌所以都幾啱Anthony聽,當中從新演譯嘅最後一夜亦別有一翻風味,至於音色如何,錄音好唔好就留待各位發燒友品評。

PS: 以上為Anthony非專業個人感受

沒有留言:

發佈留言

澳門Benson兄的Optoma UHC68

(本文的所有相片由Benson兄提供,特此感謝!) 認識Benson兄是因為早年他購入JVC投影機後對影像調校有甚感興趣而在Whatsapp中和他交流了不少新資訊和知識。 當日是應Benson兄的邀請過江到澳門為他新購入的Optoma UHC68作出調校,今次是第二...