2011年8月3日星期三

可Chok隱藏歌的趙學而隻新碟Trinity


見網上熱烈討論呢隻趙學而新碟,話啲錄音好好,而啲歌又啱聽,雖然知道呢隻碟係8月尾推出Blu-ray Prue Audio版本,但實在忍唔住,最後買咗隻HQCD版頂住先。

而呢隻碟有少少特別,就係有隱藏歌,隻碟背印碟有10首歌,其實當第10首歌完咗之後3分鐘度有第11首歌,好似打爆機睇Credit後重有得玩一樣,但留意第10同11首歌係同放在第10 cut度。

呢隻碟全部係翻唱廣東歌所以都幾啱Anthony聽,當中從新演譯嘅最後一夜亦別有一翻風味,至於音色如何,錄音好唔好就留待各位發燒友品評。

PS: 以上為Anthony非專業個人感受

沒有留言:

發佈留言

暫別家中的系統

下星期將要搬走去一個未知嘅領域,今次一別唔知重有無機會同呢套系統重逢嘞,拍低經過咁多年嚟自己最喜歡嘅setting作個記念,希望有生之年可以同佢地重聚。 在此祝各位日日好畫靚聲,個個星期升級。