2011年3月16日星期三

平安夜小入

SDC12382.jpg
老細鍾意睇楊千Fa,平安夜行過碟鋪入咗千FA最新嘅演唱會同埋佢同林峰主演嘅抱抱俏佳人。
千FA演唱會三隻DVD,聲筆者就覺得一般,但畫以DVD嚟講可以就係相當好,相信將來出Blu-ray都應該唔錯。
抱抱俏佳人$129入手,呢個假期行過啲碟鋪有好多Blu-ray都做減價,一啲舊嘅西片都減到$69一隻,當然一定唔會係大片啦,但都係一個好開始。如果Blu-ray嘅價格可以去到一百蚊以下,我相信普及情度一定大增。
講返套戲,橋段都係一般姊弟戀愛情片,楊千FA可謂演返自己,真係入木三分,林峰都係演一個聖人,繼續"chok"樣。但見到一班無線花旦做千FA嘅姊妹真係覺得格格不入。
總括嚟講一百蚊入手一看無妨。
但聲畫質素,一般啦。

沒有留言:

發佈留言

應Hiendy的邀請為Optoma UHD51作評測

AVNewbie.com有幸接受香港知名影音俱樂部 Hiendy 的百事佬邀請為Optoma UHD51作評測,這次評測用了超過12個鐘的時間,為各模式作出測試並為用家推薦設定參數,詳情請留意 Hiendy 的報導。 測量器材 Software: CalM...